fazekas-sandor-koszontoDr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is gratulált a magyar borászoknak a Challange International du Vin borverseny elért sikerekhez.

Mint azt a miniszter köszönőlevelében írta: „Minden magyar állampolgár nevében köszönettel tartozunk Önnek, hogy a magyar borok hírét ilyen messzire vitte”. Mint a levélből kiderül, Magyarország az eddigi legjobb eredményt érte el Borok Olimpiájának is nevezett eseményen, ahol Magyarország az ötödik helyezést érte el az Országok versenyében.

Amint azt megírtuk, a Bordeauxban található Bourg-sur-Gironde-ban megtartott versenyen összesen három arany, egy ezüst és négy bronzérmet szereztek a szekszárdi borászok.

Aranyéremmel díjazták a Fritz Pincészet 2011-es Merlot Prémium, valamint Papillon Merlot 2012-es borát, illetve a Halmosi Pincészet 2009-es Merlot Négykezes Válogatását. Ezüstérmet kapott Dúzsi Tamás 2011-es Görögszó bora. A Fritz Pincészet a két aranyérem mellett egy bronzérmet is szerzett. Az elismerés a 2012-es Cabernet Franc boruknak járt. A Virághegyi Bor Kft. 2009-es Cabernet Sauvignon-ja, valamint Vezér cuvée-je is egy-egy bronzérmet kapott. Szintén bronzéremmel díjazták a Vesztergombi Pince 2012-es Cabernet Sauvignon válogatását.

A magyar borok egyébként összesen 62 érmet és egy különdíjat szereztek Bordeaux-ban. Ezek között tizennyolc arany-, 20 ezüst-, és 24 bronzérem található.

fazekas-sandor-koszonto