A Fritz Birtok nem csupán egy hely, hanem a családom múltja, jelene és jövője. Harminc hektárnyi szőlőterület, ahol leginkább a borvidékhez szorosan kötődő helyi fajtákat termesztjük. Egy pince, ahol a legnagyobb odafigyeléssel készült boraink hosszú évekig tölgyfahordóban pihennek. Egy föld alatti borszentély, ahol felejthetetlen élmény a borkóstolás. Egy étterem, ahol valódiak az ízek, és igazán jól esnek a klasszikus magyar és sváb ételek. Egy panzió, ahol minden egyes szoba egyedi és szerethető. Egy hely, ahová szeretünk megérkezni és mindig visszatérni.

A Szekszárd melletti Aranydombon elterülő Fritz Birtok néhány évtizeddel ezelőtt még egy volt a decsi szőlőhegy tucatnyi tanyája között. A kezdetekkor csupán kéthektárnyi szőlőterületen Édesapám, idősebb Fritz József élesztette fel sváb felmenőink évszázados múltra visszatekintő borkészítési hagyományait. A családi dokumentáció szerint a Baden-Württembergből származó őseink 1635 óta foglalkoztak borkészítéssel, s bár a történelem viharai kis híján megszakították a szóban forgó hagyományt, az búvópatakként mégis továbbélt.

Édesapám ugyanis az ösztöneire és a szívére hallgatva visszatért a szőlőtőkék és a hűvös pince rejtette fahordók közé. Nem véletlenül, hiszen ő még emlékezett arra, hogy szülei egykori kakasdi birtoka akkora pincét rejtett, amelyben még egy lovas kocsi is meg tudott fordulni. Ez a régre visszanyúló sváb családi múlt komoly ösztönző erőt jelentett számomra: munkám gyümölcseként az egykori tanya az elmúlt évek során egy igazi borászattá nőtte ki magát.

Ezzel párhuzamosan immár harminc hektárnyi szőlőterületen gazdálkodunk, s a borkészítés során a helyi fajtákra, így a kékfrankosra és a kadarkára kifejezetten nagy hangsúlyt fektetünk. A prémium minőségű boraink elkészítéséhez a Szekszárdi borvidék, azon belül is az Aranydomb dűlő egyedi mikroklímája páratlan lehetőségeket kínál számunkra. Hisszük, hogy a hagyományokról nem megfeledkezve, de a modern kor elvárásaira is hallgatva tudjuk továbbadni minden vendégünk számára azt a vidéki életérzést, amelyben a mindennapjaink telnek.